Uttalande om Ukraina

Uttalande från Nordiska Polisförbundet med anledning av Rysslands invasion av Ukraina.

Vi i Nordiska Polisförbundet som tillsammans representerar alla de nordiska ländernas poliskårer, vill uttrycka vårt skarpaste avståndstagande mot den ryska invasionen av Ukraina. Vi ser med förfäran på hur Ryssland agerar för att förtrycka demokrati och mänskliga rättigheter. Värden vi poliser är satta att försvara.

Vi vill även uttrycka vårt helhjärtade stöd för det ukrainska folket i denna svåra stund. Våra tankar går också till de ukrainska kollegor som fortsatt försöker verka under den olagliga invasionen, och deras utmaningar med att försöka att skydda, hjälpa och ställa till rätta under svåra förhållanden.

Lena Nitz, ordförande
Polisförbundet